WordPress затвара канцеларије, запослени неће да дођу на посао

Агенције
WordPress затвара канцеларије, запослени неће да дођу на посао

Као што сте претпостављали компанија WordPress има савршене канцеларије за рад у Сан Франциску са соларним плафоном, библиотеком, играоницом. Шта више пожелети од радног простора?

Ипак, CEO компаније Мет Муленвег схватио је да запослени једноставно не користе довољно своју пространу и забавну канцеларију, па је рјешио да је затвори.


"Изнајмили смо канцеларије прије шест или седам година, прилично је добра цијена за то што имамо али нико не жели да долази. Петоро људи дневно дође на посао, а простор има преко хиљаду метара квадратних", рекао је недавно.

Иначе, Мет је својим запосленима - а има их 550, дао могућност да раде од куће, а и поред тога што су просторије WordPress-а у Сан Франциску прелијепе за рад, запослени прије бирају да сједе у Старбаксу и одатле обављају посао.

Док су у WordPress-у прилично либерални, Мариса Мајер некадашњи CEO комапније Yahoo била је та која је стала на пут раду од куће наводећи да због бољих резултата у будућности запослени морају свакодневно да сjеде заједно.

Такође, ИБМ послала је мејл хиљадама својих запослених да ће ускоро морати да почну да раде из канцеларије. Циљ је да људи комуницирају и да се направи пријатно окружење које ће произвести резултате.

Иначе, у САД четвртина запослених ради од куће или пола радног времена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана