Vlasnici telefona tužbama na Samsung

Agencije
Vlasnici telefona tužbama na Samsung

Seul - Vlasnici telefona "Galaxy note 7" u Južnoj Koreji počeli su sa podnošenjem tužbi protiv njihovog proizvođača "Samsung" zbog kvara na bateriji usljed kojeg se uređaj pregrijavao i zapalio u nekoliko slučajeva.

Advokat Piter Jang-Jil Ko rekao je da 527 osoba traži nadoknadu od "Samsunga" zbog troškova koje su imali kada su se vraćali u radnje da zamijene telefone, usljed izgubljenog vremena dok su prebacivali podatke i zbog psihološke štete nastale korišćenjem opasnog proizvoda.

- Mi ne podnosimo tužbu radi kaznene odštete od nekoliko stotina miliona dolara, kao što se radi u SAD. Mi tražimo nadoknadu zbog obične štete koju su pretrpjeli korisnici - rekao je Ko.

"Galaxy note 7" je dva puta povučen sa tržišta zbog problema sa pregrijavanjem i zapaljivanjem, a "Samsung" je odlučio da ga potpuno povuče i obustavi proizvodnju. Kompanija je kupcima tog uređaja ponudila bilo koji drugi "Samsungov" telefon uz plaćanje razlike u cijeni ili potpun povraćaj novca. "Samsung" je pripremio i program za kupce telefona "Galaxy note 7", koji sada mogu da dobiju taj telefon "Galaxy S7", a potom ga zamijene za "Galaxy S8" ili "Galaxy note 8" uz plaćanje polovine cijene tog uređaja kada se oni pojave na tržištu i vraćanje zamjenskog aparata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana