Twitter najavljuje promene: novi alati i funkcije

Agencije
Twitter najavljuje promene: novi alati i funkcije

Korisnici jedne od najpopularnijih društvenih mreža uskoro će primjetiti niz promjena.

Često kritikovan da, u poređenju sa drugim društvenim mrežama i internet servisima, rijetko uvodi promjene i testira nove alate, Twitter je najavio nekoliko promjena u sadašnjem izgledu i funkcionisanju.

Prva od njih je uvođenje tzv. timeline highlits, funkcije koja bi trebalo da nadoknadi vrijeme koje korisnici Twittera provedu offline i na taj ih način uputi u najvažnije događaje koje su propustili. U vezi sa ovim, u planu je i uvođenje objaveštenja o udarnim vijestima.

Ovo je funkcija s kojom je Twitter eksperimentisao i u prošlosti, putem tvitova sa naloga @eventparrot  i notifikacija o odabranim temama, ali sada se ovoj funkciji namjerava posvetiti više pažnje i proširiti pristup tzv. Twitter trendovima globalno.

Ostale planirane promjene i alati uključuju uvođenje liste novih tvitova koji bi bili izlistani novim korisnicima bez dodatnih koraka dodavanja naloga za praćenje, poboljšavanje funkcije slanja direktnih privatnih poruka i uvođenje alata za direktni upload video klipova u polje za postavljanje tweetova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana