Шта да радите када вам Chrome “гуши” компјутер?

Агенције
Шта да радите када вам Chrome “гуши” компјутер?

Googleов интернет прегледач Chrome у стању је да успори рад десктоп рачунара, чак ако је ријеч о прилично савременој конфигруацији. Ако отворите превише табова Chromа, лако вам се може десити да вам “поједе” сву радну меморију и не остави довољно за друге потребе.

И различите екстензије и додаци популарног прегледача, такође могу прекомjерно да оптерете рад процесора. А да ли вам се то догађа, можете да провjерите ако баците поглед на процесе вашег рачунара.


Код PC рачунара са Windows оперативним системом потребно је отворити Task Manager, на Macу треба погледати Activity Monitor.

Ако установите да Chrome “музе” гомилу ресурса вашег рачунара, можете да провjерите који су табови и проширења проблематични. Кликните на tab CPU при врху и видjећете приказ од највећих до најмањих потрошача.

Ту можете да зауставите или да затворити било који некоришћен таб у Chromeу који превише оптерећује рад процесора вашег рачунара, тако што ћете кликнути End Task при дну Chrome Task Managera.

Исто се односи и на екстензије, али прије него почнете да их гасите провјерите које не користите, па их онда искључите или угасите.

Да бисте провјерили шта сте урадили отворите поставке у Chromeу, потом Мore Tools, па Еxtensions.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана