Smetaju vam reklame na YouTube? Sad će ih biti još više

Agencije
Smetaju vam reklame na YouTube? Sad će ih biti još više

Većini ljudi smetaju reklame koje “iskaču” na početku i tokom prikazivanja YouTube videa, zbog čega je ta internet video platforma najavila promjene kada su reklame u pitnaju - još reklama!

Iz YouTubea su najavili esperimentalno uvođenje dvije tzv. pre-roll reklame na početku videa. To, međutim, znači da reklame biti rijeđe emitovane za vrijeme gledanja videa.

Iz YouTubea procjenjuju da će, na taj način, ostvarivati i do 40 odsto manje prekida zbog reklama tokom gledanja jednog videa.

“pre-roll” reklame, na početku videa, će takođe biti moguće “preskočiti”.

Iako 40 odsto možda zvuči mnogo, odluka YouTubea donata je kao reakcija na rezultate istraživanja koje je pokazalo da su korisnici “prilično osjetljivi” na često pauziranja videa, posebno u slučajevima kada korisnici gledaju duže video snimke.

Novi način prikazivanja reklama će za desktop verziju YouTubea biti uveden ove godine, nakon čega će je dobiti mobilnu i TV verzija.

Nove promjene će, po svoj prilici, biti dobra vijest i za oglašivače, budući da su iz YouTubea saopštili da je, tokom prvih testova, izmjereno ukupno povećanje riča za 8 do 11 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana