Седам трикова за лакше коришћење рачунара

Агенција
Седам трикова за лакше коришћење рачунара

Прочитајте их и запамтите, можда вам затреба.

Шта кад случајно затворите таб у коме је садржај који вам треба? Како сачувати wеb страницу као PDF? Припремили смо избор седам згодних трикова који се могу показати као врло корисни.


Затворили сте случајно таб? Ево како да га брзо поновно отворите

Ако сте случајно затворили таб у web претраживачу, у оперативном систему Windows поновно ћете га отворити ако заједно притиснете Ctrl, Shift и Т. За macOS треба да притиснете комбинацију Cmd, Shift и Т.

Како сачувати wеб страницу као PDF?

У Windowsима притисните заједно Ctrl и P, па одаберите Save as а PDF. За macOS: Cmd + P, па из падајућег менија одаберите Save as ас а PDF.

Како пронаћи књигу на Googleу?

У Googlовом претраживачу отворите напредну претрагу и одаберите формат датотеке - PDF, DOC, RTF, DjVу - па упишите назив књиге.

Како претворити Googlов претраживач у дигитрон?

У Googlов претраживач укуцајте формулу (на примjер, 100/1.25 или 18+532) и притисните тастер Ентер.

Како сачувати страницу на Facebookу?

Ако желите да сачувате страницу на Facebookу за каснији преглед, одаберите Save линк при врху странице. Како бисте поновно видjели то што вас занима, у менију отворите Saved.

Како брзо променjити величину слова у Wорду?

Да бисте брзо промjенили величину слова у Microsoftовом програму Worf у Windowsима и macOS-у поступак је исти: притисните заједно тастере Shift и F3.

Чему служе мала испупчења на типкама?

Типке Ф и Ј на тастатури имају мала избочења. Знате ли чему служе? Ту су како би вам помогла при куцању наслијепо. Над њима би требало да буду кажипрсти лијеве и десне руке, пише Тпортал.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана