Samsung Galaxy S6 је стигао

Benchmark.rs
Samsung Galaxy S6 је стигао

Компанија Samsung још давно је својој новој узданици Samsung Galaxy S6 телефону дала кодно име Project Zero. Ово нам је јасно указивало на то да нас код новог Galaxy S модела очекују бројне промjене, а да ли је у томе корејска компанија и успjела погледајте сами. Galaxy S6 је у недјељу званично представљен у Барселони.

Много информација о овом телефону је већ процурело ових дана, али је Samsung ипак успио доста тога да сачува у тајности. Одмах ћемо рећи да Samsung није представио један већ два телефона, па смо поред Galaxy S6 модела видели и Galaxy S6 Edge.

Овог пута, Samsung је коначно одлучио да послуша своје купце, па нови телефон стиже у металном кућишту, које је (мало неочекивано) у сендвичу између два комада Gorilla Glass 4 стакла. То значи да ће се отисци прстију вjероватно веома лако видjети, али захваљујући томе телефон неће клизати и одаје веома изражен "премиум" осjећај у руци.

Samsung Galaxy S6 се одликује 5,1-инчним Super AMOLED екраном Quad HD резолуције (1440 џ 2560 пиксела) што резултује са сјајних 577 ппи. Гласине да Samsung неће користити Snapdragon 810 процесор већ свој Exynos модел су биле тачне. Израђен у 14 нм процесу, ово је 64-битни чип са осам језгара (четири Cortex-А57 која раде на 2,1 GHz и четири Cortex-А53 која раде на 1,5 GHz), а Exynos 7420 користи Mali-Т760 GPU уз 3GB LPDDR4 RAM меморије. Телефон ће имати избор између 32GB / 64GB / 128GB интерне меморије прошириве слотом за microSD картице, а за складиштење се користи нови УФС 2.0. Што се тиче опција за повезивање, ту су LTE Cat.6, Wi-Fi ac, Bluetooth 4.1, HFC, GPS уз GLONASS и Beidou, IR бластер и ФМ радио, а телефон има батерију од 2550 mAh.

Samsung Galaxy S6 долази са новим ISOCELL сензором камере од 16MP, а треба истаћи и да камера има оптичку стабилизацију слике, LED блиц, аутофокус и 4К видео снимање. Предња камера је од 5 мегапиксела. Телефон долази уз Андроид 5.0 Lollipop оперативни систем, компанијин TouchWiz UI кориснички интерфејс као и Material design.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана