Развод Пејпала и иБеја

Агенције
Развод Пејпала и иБеја

Сан Хосе - Амерички сервис за онлајн продају и аукције, иБеј (eBay), најавио је данас издвајање његове филијале за плаћање преко интернета Пејпал (PayPal) у самостално предузеће.

Представљени план, који би требало да буде остварен наредне године, долази након вишемјесечних притисака милијардера Карла Ајкана на иБеј и његових тврдњи да одржавање заједнице са Пејпалом обара вриједност обје подружнице, преноси агенција Франс прес.

У саопштењу иБеја се наводи да је Управни одбор компаније "закључио да промјењиво окружење пружа огромне могућности како за иБеј тако и за Пејпал", као и да ће "раздвајање створити снажнији стратешки фокус и бољу позицију за свако предузеће".

"У заједници која је трајала преко једне деценије, иБеј и Пејпал су међусобно имали користи од тога што су дио једне компаније, стварајући значајну вриједност за акционаре", изјавио је Џон Донахју, предсједник и извршни директор иБеја.

"Актуелни акционари иБеја ће у будућем Пејпалу добити акције сразмјерне њиховом садашњем удјелу", наводи се у саопштењу компаније и додаје да ће на челу независног Пејпала бити Ден Шулман, који долази из компаније за издавање кредитних картица "Американ експреса".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана