Прљаве игре Инстаграма: Свим начинима до пратилаца и лајкова

Агенције
Прљаве игре Инстаграма: Свим начинима до пратилаца и лајкова

Прије око годину дана, све се промјенило на Инстаграму! Некада је ова мрежа функционисала потпуно другачије и слободно се може рећи да смо сви били једнаки.

Хронолошки алгоритам давао је предност да се појави у feed-у својих пријатеља ономе ко је постовао први било да је он имао двије хиљаде или два милиона пратилаца. Ако сте ви поставили фотографију у пет поподне, а профил од милион пратилаца у шест поподне, ваш би изашао први.

Ипак, слиједећи принцип Фејсбука, Инстаграм је одлучио да прекине фер-плеј и уведе видљивост постова према њиховом броју лајкова и онога за шта сте ви највише заинтересовани.

С новим алгоритмом све се промјенило. Људима се нису видјели постови, бројке су брзо падале, а неки су богами почели и да паниче и смишљају креативне солуције да преваре овај „зли" алгоритам и прикажу се својим пратиоцима. Е, тада је игра постала веома, веома прљава.

Куповина пратилаца

Можда најпрљавији начин да се у томе успије јесте куповина пратилаца. Илегалне компаније тачније софтвери били су у стању да произведу хиљаде и хиљаде лажних профила који би вас наједном запратили. Срећа, па је ова фора брзо проваљена, а у непријатну ситуацију је довела многе познате личности које су хтјеле да имају што већу бројку пратилаца.

Прати, па отпрати

Једна од најефектвнијих стратегија за добијање пратилаца је да ухватите нечију пажњу лајковањем и коментарисањем њихових слика, а када дођу на ваш профил врло је вјероватно да ће вас и запратити. Други, мало безобразнији начин јесте да их запратите, а када вам узврате – кликнете unfollow.

Сада постоји гомила сајтова која ће мали новчани износ то све ради умjесто вас. Коментарисаће и пратиће људе у ваше име, а сајтови попут Instagress и Arche су почели да искачу попут печурака.

Колективни налози

Један од најбољих и најпоштенијих начина да добијете још пратилаца јесте да се нађете на неком колективном налогу који риспостује и објављује туђе фотографије. То значи да морате користити њихов хаштаг, таговати налог на слици, а постоји тона налога који нуде овакву опцију – што је до сада можда и најчистији начин да добијете више фоллоњера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана