Посљедњи поздрав драгом MSN Messingerу

Агенције
Посљедњи поздрав драгом MSN Messingerу

Један од познатијих адута компаније Microsoft, чувени Windows Live Messinger, постаће ове јесени и званично дио прошлости, након што корисници у Кини, посљедњи на свијету, буду престали да га користе.

Петнаестогодишња звијезда бескрајних дописивања прошле године је угашена у већем дијелу свијета. Кина је посљедња земља у којој популарни MSN Messinger функционише као такав, али је из Microsoftа стигла вијест да ће и у тој земљи овај производ бити угашен 31. октобра, преноси BBC.

Као и што је био случај са остатком свијета, и корисници у Кини биће "замољени" да пређу на Skype, који је Microsoft купио 2012. за 8,5 милијардни долара.

MSN Messinger је доступан кинеским корисницима од 2005. године, гдjе је биљежио значајан успјех, који су годинама пољулали конкурентски производи кинеског Tencenta, као што је QQ Messinger.

Windows Live Messinger и даље биљежи око 330 милиона корисника, а први пут свјетлост дана угледао је 1999. године, када је представљен као врло једноставан сервис за размјену порука. Намјера Microsoftа била је да порази тадашње популарне сервисе AIM и ICQ.

Тек касније са развојем технологије додате су опције за размјењивање фотографије, видео позиве и бројне игре.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана