Покрените Googleов времеплов ФОТО

Aгенције
Покрените Googleов времеплов ФОТО

Google Street View, популаран сервис најпопуларнијег интеренет претраживача, од прошле седмице добио је нову опцију која корисницима омогућава путовање кроз вријеме, све до 2007. када је сервис покренут.

"Ако сте икада жељели да путујете време као доктор Емет Браун, сада имате прилику", изјавио је Googleов менаџер Винеј Шит, представљајући нову опцију сервиса Google Street View уз помоћ асоцијација на чувеног филмског јунака из филма "Повратак у будућност".

"Од сада можете да путујете кроз прошлост и да гледате како су се мијењала мјеста кроз неколико претходних година", написао је Винеј Шет на званичном Googleовом блогу.

Он додаје да се овај сервис може користити на више начина, чак и да се у цијелости изучава настанак појединих здања, као што Торањ слободе у Њујорку или бразилски стадион у Форталези, гдје ће се одржати ускоро Свејтско првенство у фудбалу, преноси SkyNews.

"Овај додатак такође може да послужи и као дигитални ‘тимелине’ скорашње историје, на примjер за реконструкцију онога што се дешавало током разорних земљотреса и цунамија у Јапану 2011", додаје Шет.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана