Ови уређаји су престали да се производе у 2014.

Агенције
Ови уређаји су престали да се производе у 2014.

Напредак често значи остављање одређених ствари у историји и превазилажење технологија, па је тако 2014. година била последња за бројне уређаје и сервисе. Ово су неки од најбитнијих.

За њом ће сигурно сви жалити: Некада омиљен телефон пао је у заборав, а Microsoft је представио прву Lumiу без ознаке Nokia

Nokia телефони (1984. - 2014.)

Посрнуће финсконг гиганта доживjело је коначни крај ове године. Nokia је купљења 2013. godine од стране Microsoftа за 7,2 милијарде долара, а 2014. је представљена прва Lumiа која неће имати ознаку Nokia.

iPod Classic (2001. - 2014.)

Један од најпопуларнијих музичких плејера компаније "Apple престао је да се производи 2014. године, што је аутоматски изазвало огромно интересовање корисника да пронађу макар један примjерак. У случају да сте власник једног од ових iPodа можете профитирати аукцијом на интернету.

Microsoft Office Clip Art (1996. - 2014.)

Сви који смо користили Microsoft Office смо макар једном за илустрацију нечега искористили цртеже из Clip Art библиотеке. Ова промjена је била очекивана, тако да ће корисници за своје илустрације од сада користити Бингову опцију претрагу слика.

Windoews XP (2001. - 2014.)

Подршка за некада најпопуларнији оперативни систем на свијету је званично престала прошле године. Након 13 година, корисници су "натјерани" да пређу на новије верзије, а у случају да још увек одустали од Windoews XP-а, требало би због овог.

PSP (2004. - 2014.)

За десет година компанија Sony је продала преко 80 милиона ове преносиве конзоле и направила прави пробој у гејминг индустрији. Ипак, нова генерација PlayStation Vita Вита донијела је напредне технологије, а PSP може у заслужену пензију.

MSN Meddinger /Windoews Live Messinger (1999. - 2014.)

Да, да, некада најпопуларнији сервис за дописивање се гаси. Више нећете моћи да продрмате другим корисницима прозор кликом на "nudge". Након што су купили Skype, било је питање дана када ће Microsoft замjенити свој Messinger овим сервисом.

Sony VAIO (1996. - 2014.)

Јапански произвођач је још почетком прошле године најавио да ће угасити своје одјељење рачунара како би се у будућности фокусирао на производњу таблета. То значи да линија VAIO рачунара неће више бити доступна.

Плазма телевизори (1999. - 2014.)

По многима најбољи телевизори који су могли да се нађу на тржишту се неће више производити. Прошле године Panasonic је угасио своје одjељење које производи плазма телевизора, 2014. године LG, док је за Самсунг најављено да ће да га престане са производњом у јануару oве године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана