Овако можете сазнати ко вам краде Wi-Fi

Aгенције
Овако можете сазнати ко вам краде Wi-Fi

Једном инсталиран, Who Is On My Wi -Fi омогућава вам да одредите распон IP адреса које желите да скенира ова апликација или пак да скенирате цијелу своју кућну мрежу како бисте видјели који су уређаји спојени на њу. Као резултат добит ћете IP адресе, MAC адресе, имена рачунара, статусе спајања и друге податке

Било да сте код куће суочени са слабом интернетском везом преко бежичне мреже или покушавате открити колико је преоптерећен Wi-Fi у хотелу у којем сте одсјели, бесплатан алат за Windows Who Is On My Wi-Fi показат ће вам тачно оно што се крије иза његова назива.

Једном инсталиран, Who Is On My Wi-Fi омогућава вам да одредите распон IP адреса које желите да скенира ова апликација или пак да скенирате цијелу своју кућну мрежу како бисте видјели који су уређаји спојени на њу. Као резултат добит ћете IP адресе, MAC адресе, имена рачунара, статусе спајања и друге податке.

Оно што је најзанимљивије код ове апликације је да она не захтијева да имате административна права или приступ цијелој мрежи коју намјеравате испитати. Чак и ако сте само клијент на туђој мрежи, можете уз помоћ овог алата открити ко је све користи.

Кад добијете листу спојених рачунара, сами потом можете одредити који су уређаји ваши и добити дубљи увид у друге уређаје који се спајају на мрежу. Прије него што овај алат инсталирате на рачунар у компанији у којој радите, имајте на уму да овај софтвер, заправо, скенира портове, а та радња може, али и не мора, укључити пар аларма у вашем IT одјелу. Ако радите у нормалном, пријатељском окружењу, у том случају мрежном администратору у вашој компанији који је задужен за сигурност мреже, нећете морати објашњавати зашто мапирате компанијин Wi-Fi неауторизираним алатом. Who Is On My Wi-Fi је бесплатан, а видео испод показује како цијели програм ради.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана