Нова опција Facebookа ће вам показати стравичне бројке

Агенције
Нова опција Facebookа ће вам показати стравичне бројке

У оквиру Facebookове Андроид апликације пронађена је још увијек необјављена “Your Time on Facebook” функција. Ово показује колико времена корисник проводи на Facebook апликацији на телефону, сваког од посљедњих седам дана, као и просјечно вријеме проведено у апликацији током дана.

Функција такође омогућава подешавање дневног подсјетника, који корисника обавијештава о томе да је прешао лимит коришћења који је сам поставио, као и пречицу за подешавање Facebook обавијештења. Facebook је за TechCrunch потврдио да ради на развоју ове функције, а званичник компаније је истакао:


“Увијек радимо на новим начинима, који могу да обезбједе да вријеме које корисник проведе на Facebookу буде добро утрошено”.

Функција би Facebook корисницима могла да помогне да буду рационалнији у томе колико дуго времена проводе на друштвеној мрежи. Ово је посебно битно у тренутку када и иОС и Андроид у најновији верзијама доносе сопствене функције са преглед која апликација одвлачи највећу пажњу корисника и могућност подешавања обавијештења и рестрикције коришћења апликације када се достигне одређени лимит.

Извршни директор Facebookа Марк Закерберг је упоран у тврдњама да сваки тренутак који се проведе на Facebookу није лош. Такође, сугерише се да је за корисниково добро штетнији пасивни преглед садржаја и гледање видеа, него инвестирано дијељење садржаја, коментарисање и четовање са другим корисницима, што људе чини да се осјећају више повезано и подржано.

Међутим, ова разлика између два начина коришћења Facebookа није видљива у прототипу “Your Time on Facebook” алатке, која изгледа третира исто све вријеме проведено на Facebookу. Уколико сервис успије да креира систем који може да мјери активно и пасивно вријеме проведено на Facebookу и како ово утиче на здравље, ово би могло да кориснике натјера или да ограниче коришћење апликације или да Facebook користе другачије у директној комуникацији са онлајн пријатељима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана