Нова доза иновација и занимљивости из свијета технологије

M:tel
Нова доза иновација и занимљивости из свијета технологије

У првом јулском издању емисије м:агазин која је на програму Алтернативне телевизије у суботу 02.07.2016. године у 16:15 часова водитељка Бранкица Раковић вас поново води у свијет иновација и технологије.

Овај пут ћете имати прилику видјети занимљиве прилоге о паметном фиксном телефону, уређају који може ријешити проблем слабог Wi-Fi сигнала у кући и апликацији која чува вид особама које доста времена проводе пред екранима.

Ily је класични фиксни телефон који поред видео позива, омогућава снимање видео и гласовних порука, слање SMS-ова, а садржи и неке веома занимљиве игрице. Овај кућни телефон спаја генерације, јер представља сјајну забаву за дјецу, а осим најмлађих посебно ће му се обрадовати и старији укућани, с обзиром на то да је невјероватно једноставан за употребу.

Портал је најреволуционарнији Wi-Fi уређај који се појавио у посљедњих 15 година, а према ријечима његових твораца омогућава и до 300 пута боље перформансе када је у питању бежични интернет. У уређај је уграђено девет снажних антена помоћу којих покрива велику територију сигналом, а све то је запаковано у лијеп и једноставан дизајн. Као резултат се добија најбржи интернет сигнал, без обзира на услове и боља поузданост када је у питању конекција.

Компанија Самсунг лансирала је апликацију Safety Screen која спријечава дјецу и одрасле да своје мобилне апарате држе превише близу очима. Апликација користи напредни софтвер и чува вид особама које доста времена проводе пред екранима, а могуће ју је бесплатно преузети у Google Play продавници. Уколико се уређај превише приближи лицу на екрану ће се појавити упозорење, а апликација која се у том тренутку користи ће се једноставно угасити и поновно активирати када се уређај одмакне на препоручену удаљеност од очију.

Уколико имате неку занимљиву тему или идеју о којој бисте жељели сазнати мало више, пошаљите нам своје приједлоге на [email protected], радо ћемо вам испунити жељу у неком од наредних издања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана