Најтраженији рецепт у Украјини - за Молотовљев коктел

Б92
Најтраженији рецепт у Украјини - за Молотовљев коктел

Рецепт који је највише тражен у Украјини ове године упитима на Гуглу јесте рецепт за Молотовљев коктел.

Као и сваке године Гугл објављује годишње листе најтраженијих појмова за многе земље у свијету, и док се на врху листе рецепата углавном налази појам "палачинке", у Украјини је ситуација због кризе и грађанског рата у тој земљи потпуно другачија.

Молотовљев коктел, запаљива смијеша која је коришћена током насилних демонстрација у Кијеву у обрачунима са полицијом, касније и у окршајима на истоку Украјине у обрачунима двије зараћене стране, налази се испред рецепата за погачу, пицу, обичну торту и глазуру.

Иако први "погодак" на Гуглу за кориснике из Украјине води ка страници о историји запаљиве бомбе из кућне радиности на Википедији, само неколико линкова ниже се налази прави рецепт.

То није једини упит са годишње листе који указује на то шта велики немири учине од једне земље.

Тако је најтраженија личност у 2014. години свргнути предсједник Виктор Јанукович, у категорији "како да" Украјинци су тражили да "мање троше струју", у категорији "куповина" су у топ 10 појмови "бојлер", "уљани радијатор" и "оклоп", док су у категорији "шта је" Украјинци Гугл питали за појмове "сепаратизам", "банкрот", "лустрација" и "фашизам".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана