Misteriozna smrt milionera, muža »najmoćnije žene Facebooka«

Agencije
Misteriozna smrt milionera, muža »najmoćnije žene Facebooka«

San Francisko - Američka Silikonska dolina i čitav tehnološki sektor uzdrmala je vijest o iznenadnoj smrti Dejva Goldberga, direktora kompanije “SurveyMonkey” i supruga glavne operativne direktorke Facebooka Šeril Sandberg.

Goldberg je imao 47 godina, preminuo je u petak uveče, a još nije objavljen uzrok smrti.

Mark Cukerberg, koji je bio Goldbergov prijatelj, otkrio je da je smrt nastupila dok su Dejv i Šeril bili na zajedničkom odmoru van SAD.

Prvi je o Dejvovoj smrti progovorio njegov brat Robert kroz status na Facebooku, koji je sve njegove poznanike pozvao da na njegov profil stave nešto u znak sjećanja na njega. Do sad se odazvalo više stotina ljudi.

“On je lider i osoba s kojom upoređujem sve ostale. Biće teško zamisliti svijet bez njega”, kazala je Karin Gilford, jedna od direktora “Diznijeve” televizijske poslovne jedinice, koja je s Goldbergom zajedno radila u kompaniji “Yahoo”.

Nakon “Yahooa”, Goldberg je prešao u “SurveyMonkey”, malu kompaniju sa tek 14 zaposlenih, koju je od 2009. do danas pretvorio u globalni gigant za internet ankete. Prema posljednjim procjenama, krajem prošle godine firma je vrijedela oko dvije milijarde dolara, a imala je oko 500 zaposlenih.

Goldberg je odrastao u Mineapolisu, a diplomirao je istoriju i javnu upravu na Harvardu 1989. godine. Za “Yahoo” je počeo da radi 2001. godine, nakon što je taj internetski gigant kupio njegov digitalni muzički časopis “Launch”, koji je prerastao u “Yahoo Music”.

U to vrijeme je upoznao Šeril, sa kojom je ubrzo počeo da se zabavlja, a koja je tada radila u “Googleleovom” sektoru prodaje. Mnogi su ih smatrali jednim od najmoćnijih parova u svijetu tehnologije, prenosi “Jutarnji list”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana