Microsoft расписује конкурс за креирање апликација

Б92
Microsoft расписује конкурс за креирање апликација

Компанија Microsoft је 28. августа у оквиру свог AppStar такмичења расписала конкурс за све који желе да креирају апликације за Windows Phone 8.1 и Windows 8.1, надограде их или им додају функције и тако освоје престижни AppStar трофеј.

Такмичење траје годину дана, а награде се у свакој од земаља учесница додjељују на мjесечном и кварталном нивоу. У оквиру четири рунде за Ultimate Appstar награду, крајем септембра и децембра ове године, као и марта и јуна наредне, биће одабрани најбољи пројекти у Србији.

Аутор или ауторка најбоље апликације добиће Nokia Lumia 1320 смарт телефон, као и могућност промоције свог рада.

У свакој рунди, посебни поени биће додjељени апликацијама у одабраним категоријама. У првој рунди, то су категорије Shopping и Games. Универзалне апликације добијају додатне поене. Ако девелопери желе да побољшају свој пројекат, могу да контактирају Microsoft Србија за помоћ, рецензије и сл.

У Microsoft Appstar такмичењу могу да учествују девелопери, студенти и стартапи из Албаније, БиХ, Бугарске, Црне Горе, Хрватске, Кипра, Естоније, Јерменије, Летоније, Литваније, Македоније, Малте, Србије и Словеније.

Такмичење ће ускоро бити проширено и на друге земље, а додатне информације су доступне на званичној Facebook страни такмичења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана