Кинеске власти дозволиле Appleу продају iPhoneа 6

Танјуг
Кинеске власти дозволиле Appleу продају iPhoneа 6

Америчка компанија Apple завршила је процедуру сертификације и ускоро ће почети продају нових уређаја iPhone 6 и iPhone 6 Плус на територији континенталне Кине, саопштило је министарство индустрије и информатизације те земље.

Компанија је на адресу министарства послала обавјештење и званично увјерила кинеске власти да неће користити информације о клијентима без њиховог знања, пренио је Итар тас.

Штавише, тврди Apple, најновија верзија оперативног система за мобилне уређаје iOS 8 има усавршени систем безбjедности, који омогућава да се боље заштите информације и лични подаци клијената од цурења или крађе.

У прва три дана продаје, Apple је продао 10 милиона нових уређаја. О томе када ће почети да их продају на територији континенталне Кине, компанија још није саопштила.

У Кини постоји 700 милиона корисника смартфона. За Apple је то једно од приоритетних тржишта. Очекује се да ће у Кини интересовање за нове производе бити веома високо. Прави фанови су спремни, не чекајући редовну продају, да за нови iPhone дају баснословне суме.

Тренутно на црном тржишту његова вредност у најједноставнијој конфигурацији износи 1.172 долара, двоструко скупље него у САД. У Хонгконгу, гдjе је продаја почела 19. септембра, нови iPhone кошта 720 долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана