Касперски понудио бесплатан антивирусни софтвер

Срна
Касперски понудио бесплатан антивирусни софтвер

Лас Вегас - Компанија "Касперски леб", чије је сједиште у Москви, понудила је широм свијета бесплатну верзију свог програма против компјутерских вируса.

Нови производ лансиран је у вријеме када је фирма изложена оптужбама у САД да је њен софтвер подложан утицају руских власти.


"Касперски фри" је у овом тренутку доступан у САД, Канади и неколико земаља азијско-пацифичког региона, а у наредним мјесецима биће понуђен и у осталим дијеловима свијета, написао је у блогу оснивач компаније Еуген Касперски.

Он је саопштио да бесплатни софтвер неће замијенити верзију која се плаћа и прецизирао да се у овом пакету добијају само основне ствари, попут заштите електронске поште, аутоматског унапређења софтвера и заштите од вируса.

Компанија је радила на бесплатној верзији антивирусног програма 18 мјесеци, а пробне верзије кориштене су у Русији, Украјини, Кини и скандинавским земљама.

Касперски наводи да ће сви корисници бити на добитку лансирањем новог софтвера јер ће се унаприједити процес учења о раду компјутера, што ће се осјетити у свим производима.

"Касперски леб" је основан 1997. године, а компанија је брзо расла током двијехиљадитих и постала једна од водећих фирми у области антивирусног софтвера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана