Како су умрли Windowsи 98

Глас Српске
Како су умрли Windowsи 98

На данашњи дан, прије 20 година, Бил Гејтс и његов асистент Крис Капосела требало је на сајму рачунара COMDEX да представе свијету нове могућности Windowsа 98. Умјесто демострације одређене функције, демонстрирали су пад система.

У тренутку када је Капосела покушао да повеже рачунар са скенером, оно што је требало да буде тријумф претворило се у фијаско.


Умјесто 'plug and play' функције, публици је представљен плави екран смрти, који се обично појављује када Windows има проблем који не може да ријеши па се систем угаси да би се избјегла даљња штета.

Неуспјела презентација насмијала је не само публику, већ и Била Гејтса, који је прокоментарисао да то мора да је разлог зашто Microsoft још не испоручује Windows 98.

Оперативни систем Windows 98 лансиран је у мају, а донио је бројна побољшања у односу на Windows 95, попут подршке за нове уређаје који су у међувремену изашли, као што су ТВ картице, CD-ROM, USB и боља интернет подршка.

Бил Гејтс данас је други најбогатији човјек на свијету, а Крис Капосела и даље се налази на функцији шефа маркетинга и извршни је потпредсједник Microsoft.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана