Како максимално искористити Google Maps на путовању?

Глас Српске
Како максимално искористити Google Maps на путовању?

Апликација Google Maps обавезна је на скоро сваком путовању, а Google је развио потпуно одвојену апликацију Google Trips. Ако желите all-inclusive апликацију за путовања са препорукама, начинима транспорта, могућношћу резервација и offline featurimа, онда је то права апликација за вас.

Ипак, ништа не фали ни стандардним Google мапама које већ имају многе feature апликације Google Trips. Прочитајте како да је максимално искористите на путовању.

Offline режим

Прво што треба да урадите јесте да прије пута преузмете мапу мјеста у које путујете. То ће вам дозволити да се крећете облашћу са GPS-ом без интернета.

Учитајте правце кретања

Ако, на примjер, стигнете у хотел гдjе је wi-fi сигнал слаб или немате довољно меморије у телефону да преузмете мапу, нема бриге. Ако сте већ погледали правце кретања од мjеста боравка до знаменитости или локација које вас занимају, телефон ће то упамтити чак и у offline режиму. Када се поново прикључите на инернет, погледајте правац за слиједећу локацију како би је телефон поново запамтио кад будете offline.

Користите функцију Мy Maps

Слиједећи пут када питате пријатеље на Фејсбуку да вам дају препоруке за слиједеће путовање, све њихове одговоре можете одмах унијети у посебну мапу користећи функцију Мy Maps. Можете обиљежити мјеста која бисте жељели да видите, препоруке, али и Инстаграм постове. Тако да, кад будете "лутали" одређеним градом у потрази за добрим рестораном, имаћете телефон пун сјајних препорука.

Поделите своје "богатство"

Срећом, Мy Maps могу да се дијеле ако их креатор учини јавним. Зато додајте своја омиљена мјеста и открића, и подијелите са својим пријатељима по повратку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана