Како да провјерите да ли неко прислушкује ваш мобилни телефон VIDEO

radiosarajevo.ba
Како да провјерите да ли неко прислушкује ваш мобилни телефон VIDEO

Откако су се у виртуелном свету појавили они који су открили бројне скандале прислушкивањем милиона људи широм планете, бројни корисници технологије забринути су да ли баш њих у овом тренутку неко надгледа.

Небројено је много хакера у виртуелном свијету који зарађу за живот "проваљујући" у рачунаре, и-мејлове, рачуне на друштвеним мрежама, због чега се забринутост корисника свих ових технолошких сервиса свакодневно повећава.


Штавише, свако од вас може да постане мини-хакер, јер на интернет пространствима постоји велики број упутстава како да неког "шпијунирате" и како да нарушите његову приватност. Насупрот томе стоје и бројна упутства како да провјерите да ли вас неко прислушкује, односно, ваше технолошке уређаје.

Рецимо, уколико покушате да искључите ваш мобилни уређај, али освјетљење на позадини још дуго гори или једноставно телефон одбија да се искључи наводи се да је могуће да вас прислушкују. Атипична "понашања" телефона у бројним случајевима указују да има проблеме са одређеним компонентама, која често могу да изаову вируси, преноси портал Квора.

Уз помоћ вируса често хакери даљински управљају вашим мобилним уређајима, стога је врло важно да провјеравате све оне чудне појаве, звукове, освјетљења или пак коришћење апликација која испољава ваш мобилни уређај.

Ипак, све то не мора да буде баш показатељ да вас прислушкују, те су хакери осмислили и начин који би, у теорији, требао да вам олакша да сазнате да ли неко задире у вашу интиму.

Потребно је да провјерите да ли је ваш мобилни телефон врућ иако стоји негдје изван домета ваших руку. Уколико је разлика у топлоти уочљива, то значи да је мобилни подложан некој активности и стога треба одрадити наредна два корака:

- Укуцајте *#06# након чега ће се појавити IMEI код, који наликује бар коду.

"Отворите поставке телефона, потражите опцију статус или у претрагу у укуцајте IMEI. Ако су пољедње двије цифре једнаке као у претходном коду, то значи да вас не прислушкују.

Уколико се ваши бројеви разликују то значи да сте били или сте још увијек под нечијом присмотром.

Такође, постоје и бројни други начин, које можете потражити широм интернета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана