Хакован вам је профил? Ускоро ћете моћи лакше да га повратите

Агенције
Хакован вам је профил? Ускоро ћете моћи лакше да га повратите

Инстаграм уводи иновацију која ће корисницима којима су профили били хаковани омогућити да их лакше поврате.

Корисници тренутно морају да чекају имејл или да попуне формулар, што би нови начин за враћање профила елиминисао, пошто би апликација од корисника тражила разлилчите врсте информација као што су имејл адреса или број телефона.

Послије тога је потребно да корисник унесе код који му је послат, након чега ће Инстаграм спречити хакере да користе кодове из емаила или телефонског броја, на који је послат СМС, да би могли да преузму профил са другог уређаја. Нова метода ће омогућити повратак профила чак и ако уљез промјени корисничко име или контакт податке.

Инстаграм тиме нуди безбједност корисницима забраном промјене корисничког имена у одређеном временском периоду након промјена на профилу, без обзира на то да ли је ријеч о хаковању или добровољној промјени.

Засада није познато када ће нови начин повратка профила бити доступан свим корисницима, али већ могу да га користе сви корисници уређаја са Андроид оперативним системом. Такође, полако га добијају и корисници Appleових уређаја.

У Инстаграму се надају да ће корисници моћи да врате профил искључиво коришћење апликације, без ослањања на њхов тим за подршку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана