Facebook ће омогућити администраторима група да наплаћују чланарине

N1
Facebook ће омогућити администраторима група да наплаћују чланарине

Популарна друштвена мрежа уводи новост која би могла изазвати буру међу корисницима и напуштање Facebookа.

Facebook је најавио почетак пилот пројекта који за циљ има почети наплаћивати чланство у Facebook групама.

Као разлог промјене своје досадашње политике базиране на бесплатној услузи наводе жељу да пруже потпору администраторима група који својим трудом и свакодневним ангажманом доприносе квалитети и разноликости друштва.

“Потакнути упитима појединих админа Facebook група, одлучили смо да је дошло вријеме да им пружимо подршку како би свој квалитетан рад могли наставити у финанцијски сигурнијем окружењу”, стоји у службеној изјави Facebookа.

Пилот пројект који започиње данас, биће имплементиран на неколико Facebook група чији ће корисници добити обавијест да за даљњу партиципацију у групи требају платити чланарину.

Према јавно доступним информацијама, мјесечну цијену кориштења својих платформи ће одређивати сами администратори, а оне ће се кретати у распону од 4,99 до 29,99 америчких долара. Претплата ће моћи бити извршена на једноставан начин – уплатом траженог износа путем Facebook апликације на иОС и Андроид телефонима.

“Сматрамо да ће мјера која је подузета да се администраторима омогући зарада за њихов ангажман одржавања група у коначници допринијети и развоју дигиталне заједнице”, стоји у саопштењу, преноси Н1.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана