Epl se izvinio zbog namjernog usporavanja telefona

Srna
Epl se izvinio zbog namjernog usporavanja telefona

Vašington - "Epl" se izvinio korisnicima povodom kritika kojima je izložen nakon što je priznao da je softverskim putem usporavao pojedine starije modele "ajfona".

Kompanija je saopštila da će zamijeniti baterije starijih aparata po nižoj cijeni i da će sljedeće godine objaviti softver koji će omogućiti korisnicima da prate zdravlje baterija svojih telefona.

Pojedini korisnici odavno su sumnjali da "Epl" usporava starije modele "ajfona" i da na taj način podstiče kupovinu novih aparata, prenio je Bi-Bi-Si.

"Epl" je priznao da je usporio pojedine modele sa starijim baterijama, uz objašnjenje da je želio da "produži život" tih uređaja.

Kompanija je saopštila da će smanjiti cijenu zamjene baterija aparata kojima je istekla garancija sa 79 dolara na 29 dolara za vlasnike "ajfona 6" ili starijih modela.

Američka firma navodi da je uvažila primjedbe korisnika i da poštuje njihovu lojalnost, te da želi da ponovo stekne povjerenje svakog ko je posumnjao u namjere "Epla".

U Americi je podignuto osam odvojenih tužbi protiv "Epla" povodom ovog pitanja, a pravni postupci pokrenuti su i u Izraelu i Francuskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana