Доносимо 15 додатака за Chrome које ће вам олакшати сурфање

avaz,ba
Доносимо 15 додатака за Chrome које ће вам олакшати сурфање

Chrome је сваким даном све популарнији интернетски прегледник, који је с временом постао и више од тога.

Захваљујући бројним, великом већином бесплатним додацима Chrome добива функције које нема у свом оригиналном издању. Доносимо вам попис 15 додатака које ће вам олакшати живот и унаприједити ваше искуство сурфања интернетом и кориштења друштвених мрежа.

The Great Suspinder

Ако већ користите Chrome, сигурно сте барем једном отворили толико табова да се рачунар"смрзнуло" услијед недостатка радне меморије. Овај додатак рјешава проблем, јер "успављује" табове које не користите, што ослобађа меморију како Chromeа, тако и рачунара. The Great Suspinder се лако подешава, сами бирате када ће се табови "успавати". Наравно, подаци се активирају када се пребаците на тај таб, ништа неће бити изгубљено.

One Tab

OneTab за Chrome је сличан претходном додатку, јер ослобађа радну меморију рачунара. Но, OneTab не "успављује" табове које не користите, већ их "конвертује" у листу гдје мирују док их поново не пожелите користити. Творци овог додатка тврде како OneTab штеди и до 95 посто меморије, а осим тога штити и вашу приватност.

Adblock Plus

У вријеме када нас бомбардирају с рекламама са свих страна AdBlock Plus је право освјежење. Овај додатак ће у потпуности блокирати све нежељене рекламе. Лако се инсталира, а корисник подешава жељени начин блокирања реклама у једноставном сучељу. Ако се желите ријешити баннера, поп-упова, анимираних, flash и које каквих других реклама, AdBlock Plus је права ствар за вас.

Musicmatch

Највећа online база текстова пјесама на енглеском језику свакако је Musicmatch. Њихов додатак за Chrome доноси вам текстове пјесама на YouTubeу у реалном времену. Довољно је приступити YouTubeу користећи Chrome прегледник на којем је инсталиран Musicmatch. Инсталација је лагана, додатак не захтијева никакве дозволе, осим оне за приступ YouTubeу и табовима у којима су YouTube линкови отворени.

Unffiend Norify for Facebook

Овај додатак ради на Firefoxу и Chromeу, а служи ако вас занима ко вас је макнуо с листе пријатеља на Facebookу. Дакле, када неко кликне на Unffiend опцију, овај додатак ће вас обавијестити о томе. Притом друга страна неће ништа знати о томе. Углавном, након инсталације, кликните на Friends и тамо ћете наћи опцију Lost Friends, што је листа оних који су вас макнули с њиховог пописа.

Streamus

Ово је један од најпопуларнијих додатака за Chrome, идеалан за све оне који слушају музику преко YouTubeа. Streamus се након инсталације интегрира у горњи десни дио прегледника, гдје је увијек доступан као YouTube player.

Betternet

Сурфајте без бриге, то вам нуди Betternet, бесплатан VPN сервис који осигурава вашу везу, штити вашу приватност од хакера, скрива вашу IP адресу и отвара врата свих интернетских страница. Притом нема потребе за регистрацијом ни логовањем.

Instapaper

Пред вама је текст којег желите прочитати, али немате времена? Нема проблема, зато је ту Instapaper, додатак за Chrome који ће снимити такве текстове, па их можете прочитати касније, и то чак и ако немате интернетску везу.

Slideplayer

Нешто гледате на YouTube и пожелите се пребацити на другу страницу гдје нешто желите прочитати. Ако имате Slideplayer додатак није потребно заустављати видео и пребацивати се на другу страницу. Овај додатак ће смањити YouTube прозор и паузирати видео док не завршите с читањем.

Sidenote

Ваш лични online нотес лако и брзо доступан, како вам мисао не би побјегла. Након тога можете наставити са сурфањем, а биљешке остају при руци.

StayFocused

Врло користан додатак када се на нешто морате концентрирати. Наиме, StayFocused блокира све странице које ам одузимају вријеме, као што је на примјер Facebook. Или Twitter. Или Инстаграм.

1Password

Нема потребе за памћењем свих лозинки које користите. Довољно је инсталирати 1Password, који памти и чува на сигурном све ваше лозинке. Осим тога овај додатак по потреби креира нове дугачке лозинке умјесто вас како не би користили једну лозинку на свим страницама.

Infinity New Tab

Ако желите још једноставније и интуитивније користити Chrome, инсталирајте Infinity New Tab додатак. Почетна страна новог таба ће добити нови, прегледнији изглед с још више функција, што ће унаприједити ваше искуство кориштења интернета.

Language Immpresion

Намјена овог додатка је образовна. Наиме, Language Immpresion ће вам помоћи у учењу језика. Након инсталације изаберите језик и колико га добро познајете, а додатак ће мијењати неке ријечи на одабрани језик. Притом можда превод неће бити точан, јер ова технологија је још увијек у фази експериметирања

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана