DirectX 12 троши дупло мање енергије од претходника

TechRadar
DirectX 12 троши дупло мање енергије од претходника

DirectX неће само учинити да игре изгледају боље – Microsoft и Intel такође су показали како ће смањити потрошњу енергије за импресивних 50 одсто.

Компаније су ово демонстрирале користећи посебну апликацију на Surfaceу Pro 3 скромно опремљеним са Intel Haswell процесором и Intel HD4400 интегрисаним графичким чипом.

Апликација је рендеровала сцену са 50.000 астероида између којих је долазило до судара у свемиру. Прелазак на DirectX 12 није само смањио потрошњу енергије, већ је и дуплирао број кадрова у секунди.

Кључна разлика између DirectX-а 11 и 12 лежи у чињеници да DirectX 12 дозвољава да GPU преузима обраду података у вези са објектима и прорачунава сударе. Процесор је обично задужен за ове прорачуне, али њихово пребацивање на графичку сада карту дозвољава процесору да користи мање енергије и да се мање грије.

Наравно, то значи да графичка карата сада користи више енергије, али је током демонстрације показано и да DirectX 12 може да рендерује дупло већи број кадрова када му је доступна снага коју користи DirectX 11.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана