Call of Duty је већи од Игара глади, Осветника, Транформерса..

Глас Српске
Call of Duty је већи од Игара глади, Осветника, Транформерса..

Франшиза Call of Duty је од изласка прве игре 2003. године до данас зарадила вртоглавих десет милијарди долара, што је више него холивудски блокбастер серијали "Игре глади", "Осветници", "Трансформерси" и "Ирон ман" заједно.

Популарна пуцачина CoD је ових дана добила нови наставак "Call of Duty: Advanced Warfare" које играче смешта у блиску будућност (2054. година) и ратовање помоћу кибернетских помагала и напредних оружја, а потврда да је индустрија видео игара сустигла холивудску стигла је и у лику Кевина Спејсија који "глуми" у овој игри.

Иако компанија Activision није објавила бројке након лансирања CoD:AW-а (можда и први пут од зачетка франшизе), извршни директор Activision Blizzarda Боби Котик је рекао да ниједан догађај у забавној индустрији ове године не може да се мjери са њиховим успjехом.

"Advanced Warfare је највеће лансирање једног производа у забавној индустрији у 2014. у финансијском смислу и превазишло је све нове производе у филму, музици и књижевности ове године", рекао је Котик, подвукавши колико је јака франшиза поредећи је са филмским хитовима.

Ипак, док се издавачи размећу зарадом, а игра на "мејнстрим" сајтовима добија високе оцjене, многи играчи и алтернативна гејминг медијска сцена наслов оцjењују плитким, кратким, технички застарjелим и кажу да је далеко од револуционарног.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана