Будућност је стигла - iPhone X ћемо откључавати погледом

Б92
Будућност је стигла - iPhone X ћемо откључавати погледом

Apple је представио нови iPhone X, свој најнапреднији уређај досад.

Тим Кук га је на догађају у свечаној сали "Стив Џобс" најавио као "највећи корак напред још од оригиналног iPhone-а", који ће "отворити пут технологије у наредној деценији".


Десетка има екран који у Apple-у зову "супер ретина" екраном, који се служи OLED технологијом за богатије боје и оштрије слике.

Нови телефон више нема Home dugme - откључава се једноставним погледом на екран, јер има Face ID технологију препознавања лица.

Фил Шилер, потпредсjедник маркетинга у компанији Apple, објашњава да телефон прво прави математички модел власниковог лица.

Биометријско препознавање лица наводно је много прецизније од TouchID технологије скенирања отисака прста, који су имали досадашњи модели, укључујући и новопредстављени iPhone 8.

Нова технологија биће кориштена за "Анимоји", анимиране емотиконе, које контролишете мимиком сопственог лица.

Телефон наиме, прати ваше изразе и користи их за анимирање емотикона.

Попут нове "Осмице", iPhone X се служи истом бежичном Qi технологијом пуњења, преко стаклене полеђине, а укључен је и исти А11 "бионички" чип.

Упркост повећаним перформансама, из Apple-а кажу да ће телефон трајати "два сата дуже од iPhone-а 7".

Такође, телефон је отпоран на воду и прашину.

Биће доступан од 3. новембра (претпоруџбине биће могуће од 27. октобра) у црној и бијелој боји по цени од готово 1.000 долара за верзију од 64 GB, односно 1.150 долара за верзију од 256 GB.

Apple је најавио и нови AirPower, додатак за пуњење који би требало да се појави наредне године.

Захваљујући том додатку, корисник ће моћи да активно пуни три уређаја одједном, додуше, у случају да у свом домаћинству има баш све нове Apple уређаје који подржавају бежично пуњеје - iPhone 8 или 8 Plus, iPhone X, Apple Watch Series 3 и нову кутијицу за пуњење АирПодс слушалица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана