BlackBerry želi da lansira jedan „čudan proizvod godišnje

Mashable
BlackBerry želi da lansira jedan „čudan proizvod godišnje

BlackBerry možda više nije jedno od one kul djece, ali čini se da kompaniji ne smeta da bude pomalo „čudna" i spremna je da s vremena na vrijeme preuzme određeni rizik.

Kompanija želi da jednom godišnje predstavi neki nekonvencionalni uređaj, i već radi na jednom.

„Kada su u pitanju dizajn i želja da se bude drugačiji, želimo taj ‘vau’ faktor. Neće ga imati baš svi proizvodi, ali pred nama su brojne prilike", izjavio je Ron Luks, potpredsjednik BlackBerry uređaja.

On je takođe dodao da kompanija radi na uređaju koji će biti lakše koristiti jednom rukom.

Nakon što je BlackBerry sišao u sijenku tržišta smartfona, kompanija je do sada već predstavila jedan „čudan" proizvod u vidu Passport pametnog telefona – koji je dizajniran u obliku, vjerovatno ste pogodili, pasoša.

Passport, telefon koji ima veliki ekran u obliku kvadrata i taktilnu tastaturu ukupnih dimenzija 128 x 90.3 x 9.3 mm, lansiran je istovremeno u Torontu, Londonu i Dubaiju.

Passport posjeduje 1.440 x 1.440p 4.5-inčni HD displej sa 480 piksela po inču. Pod tastaturom se nalazi Qualcomm Snapdragon 800 quad-core čip, Adreno 330 GPU i 3GB RAM-a.

Tu je još i 3.450mAh baterija koja se ne može zamjeniti kao i podrška za microSD. Kada su kamere u pitanju, korisnici na raspolaganju imaju zadnju kameru od 13MP i prednju od 2MP.

Ovo lansiranje je obilježilo ulazak kanadske grupe u ono što će možda biti najkritičnija faza u njenom oporavku.

BlackBerry je upravo okončao trogodišnji reorganizacioni program, ali sada je na njegovom izvršnom direktoru Džonu Čenu da pokaže da novi proizvodi i usluge kompanije mogu povećati promet i njegove rezultate uvesti u pozitivno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana