BlackBerry жели да лансира један „чудан производ годишње

Mashable
BlackBerry жели да лансира један „чудан производ годишње

BlackBerry можда више није једно од оне кул дjеце, али чини се да компанији не смета да буде помало „чудна" и спремна је да с времена на вријеме преузме одређени ризик.

Компанија жели да једном годишње представи неки неконвенционални уређај, и већ ради на једном.

„Када су у питању дизајн и жеља да се буде другачији, желимо тај ‘вау’ фактор. Неће га имати баш сви производи, али пред нама су бројне прилике", изјавио је Рон Лукс, потпредсједник BlackBerry уређаја.

Он је такође додао да компанија ради на уређају који ће бити лакше користити једном руком.

Након што је BlackBerry сишао у сијенку тржишта смартфона, компанија је до сада већ представила један „чудан" производ у виду Passport паметног телефона – који је дизајниран у облику, вjероватно сте погодили, пасоша.

Passport, телефон који има велики екран у облику квадрата и тактилну тастатуру укупних димензија 128 x 90.3 x 9.3 мм, лансиран је истовремено у Торонту, Лондону и Дубаију.

Passport посjедује 1.440 x 1.440p 4.5-инчни HD дисплеј са 480 пиксела по инчу. Под тастатуром се налази Qualcomm Snapdragon 800 quad-core чип, Adreno 330 GPU и 3GB RAM-а.

Ту је још и 3.450mAh батерија која се не може замjенити као и подршка за microSD. Када су камере у питању, корисници на располагању имају задњу камеру од 13MP и предњу од 2MP.

Ово лансирање је обиљежило улазак канадске групе у оно што ће можда бити најкритичнија фаза у њеном опоравку.

BlackBerry је управо окончао трогодишњи реорганизациони програм, али сада је на његовом извршном директору Џону Чену да покаже да нови производи и услуге компаније могу повећати промет и његове резултате увести у позитивно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана