Apple одговорио на све недоумице око Face ID

Agencije
Apple одговорио на све недоумице око Face ID

Нови Appleов топ модел паметног телефона има сигурносне поставке које онемогућавају кориштење уграђене функције препознавања лица уколико су два тастера са стране притиснуте истовремено, навео је шеф Appleовог одjељења за софтвер Крег Федериги у одговору развојном програмеру који му је послао писмо пуно питања о технологији Face ID.

Њихова преписка открива више појединости о технологији која широј јавности неће бити доступна до 3. новембра, а о којој се досад расправљало готово искључиво само у Appleу.


Федериги је током представљања имао проблема с кориштењем Face ID-ја јер га iPhone X испрва није препознао па је одбио да одмах откључа екран. То је навело многе да се запитају колико је та технологија заиста поуздана.

Но, Федериги је у одговору навео како се на представљању нових модела догодило нешто што се при уобичајеном кориштењу iPhoneа X готово сигурно неће десити.

Наиме, смартфоном кориштеним за презентацију руковао је велики број људи прије него што је дошао до њега, па је био закључан.

"Нама који смо мјесецима користили iPhone X то није стварало проблеме", устврдио је Федериги.

Уједно је покушао да умири оне који страхују како ће iPhone X бити лако украсти тако што ће лопов усмјерити телефон према лицу власника и потом моћи да приступи свему што је на уређају.

Федериги је рекао како постоје два начина заштите. Ако не гледате директно мобилни телефон неће се откључати, а и ако притиснете тастере са обе стране док га предајете Face ID ће бити привремено искључен.

Хоће ли iPhone X моћи да нас препозна уколико носимо наочаре за сунце?

Углавном да, али не у случају свакога, написао је Федериги.

Наиме, већина наочара за сунце пропушта довољно инфрацрвеног свјетла како би Face ID могао да препозна лице, пише Индепендент.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана