Андроид има скривени додатак за који већина корисника ни не зна

B92
Андроид има скривени додатак за који већина корисника ни не зна

Lollipop и Marshmallow верзије Андроид оперативног система за мобилне уређаје имају један скривени додатак. У питању је једноставна игрица "Флаппy Андроид", уз коју можете да скратите своје вријеме док чекате у банци, пошти, код љекара...

Да бисте приступили игрици не морате ништа посебно да преузимате на свој паметни телефон. Довољно је да уђете у "Поставке" (Settings), одаберете опцију "О телефону" (Abouth Phone) и пронађете број Андроид верзије.


Куцните по том броју неколико пута и на екрану би требало да вам се појави одговарајући Андроид лого (лизалица или колачић).

Куцните по логу још неколико пута и потом дуго држите прст на екрану, све док се игрица не појави. Главни лик у игри је Андроидов робот, а као и код игрице "Flappy Bird", морате да избjегавате препреке што је дуже могуће.

И новије верзије Андроида (Nougat  Андроид О) крију занимљиву игру, али се до ње нешто теже долази. Ради се о игрици "Android Neko", у којој играч скупља мачке.

Да бисте јој приступили поновно морате у "Поставкама" одабрати "О телефону" и куцкати по верзији Андроида док вам се не појави лого Nougata. Куцните још неколико пута и потом притисните толико дуго док вам се на дну екрана не појави мали емоџи мачке.

Два пута повуците прстом од врха екрана, да бисте ушли у брзи мени и одабрали "Уреди" (Edit) у доњем десном углу. На самом дну листе пронаћи ћете "Android Easter Egg". Дуго притисните на ту опцију и превуците је на врх, како бисте могли да јој брзо приступите у сваком тренутку.

Икона изгледа као празан тањира или чинија за храну. Кликнете ли на њу и биће вам понуђено неколико врста "мамаца" - риба, кокошка, крофна или мачја храна. На вама је да причекате да се маца улови у вашу замку.

А када се то догоди, на врху екрана ћете добити поруку "Мачка је овдjе" и њен "серијски број". Ако Кликнете на мацу, ућићете у посебан мени гдjе можете да водите евиденцију које сте и колико маца уловили.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана