Žene bolje od muškaraca u 13 stvari

Agencije
Žene bolje od muškaraca u 13 stvari

Dokazano je da su žene bolje od muškaraca! Rezultati mnogih istraživanja, koja su vršena u posljednjih nekoliko godina, pokazali su da je savremena žena bolja od jačeg pola u čak trinaest stvari. Muškarci više neće moći da prigovaraju ženama, jer su dokazi konačno ugledali svjetlost dana.

Žene su bolje u učenju, jer su istraživanja koja su sprovedena na univerzitetima "Džordžija" i "Kolumbija", otkrila da žene u osnovi imaju bolji pristup učenju. Dame su pažljivije, fleksibilnije i organizovanije tako da će na poslu, vrlo vjerovatno, bolje razumjeti dobijeni zadatak od svog kolege.

Takođe, žene su pametnije pošto su prema testovima inteligencije širom svijeta pokazali da imaju viši koeficijent inteligencije od muškaraca. Dame više paze na higijenu što je dokazalo istraživanje koje je sproveo Univerzitet "San Dijego" u kancelarijama mnogih firmi. Činjenica je da žene bolje prolaze na razgovorima za posao, a to potvrđuje studija sprovedena na Univerzitetu "Zapadni Ontario".

Sve žene obradovaće otkriće koje je pokazalo da evolucijom postaju sve ljepše, a muškarci ostaju isti. Statistika pokazuje da žene češće prežive automobilske nesreće, a takođe su bolje u traženju utjehe od muškaraca. Ispred muškaraca su i kada je riječ o diplomama, jer Odjeljenje za statistiku školstva otkriva da muškarci mnogo rjeđe završavaju fakultete. Muškarci, u prosjeku, studiraju pet godina duže od žena. Osim toga, dame se hrane zdravije jer u svom meniju uglavnom imaju povrće i voće. Iako važe za nježniji pol, žene imaju jači imunitet od muškaraca. Njihovo tajno oružje za borbu od infekcija je estrogen.

Žene će možda najviše obradovati rezultat istraživanja koji pokazuje da žive duže. Među svjetskom populacijom koja živi više od 100 godina, 85 odsto čine žene. U principu, žene žive pet do deset godina duže od muškaraca.

Bolji su menadžeri u šta je uvjerena većina stručnjaka, a i investiraju pametnije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana