Svi žele ruski rulet sa mačkama koje eksplodiraju

Newser
Svi žele ruski rulet sa mačkama koje eksplodiraju

Exploding Kittens, igra inspirisana ruskim ruletom, na Kickstarteru je prikupila nevjerovatnih 4,8 miliona dolara, i time drastično premašila početni cilj od 10.000 $.

Internet zajednica, izgleda, voli sve što ima veze sa "mačićima, eksplozijama, laserima i ponekad kozama", budući da je pod tim opisom kreator sajta The Oatmeal Metju Inman uspio da se upiše u istoriju Kickstartera zbog najveće podrške pružene njegovom projektu u istoriji tog sajta.

Naime, iako su drugi projekti osvajali i više novca, on je u rekordno kratkom roku uspio da višestruko premaši potrebnu sumu.

Inače, Inman je i ranije imao uspjeha na Kickstarteru, putem kog je prikupio novac za izgradnju muzeja posvećenog Nikoli Tesli.

Exploding Kittens je strateška verzija ruskog ruleta. Igrači izvlače karte, dok neko ne dobije mačku koja eksplodira i izgubi igru.

U špilu su i karte koje vam omogućavaju da izbjegnete eksploziju "vireći" u karte prije nego što ih izvučete, što vašeg protivnika tjera da povuče više karata ili miješa talon.

Igra postaje sve napetija jer na talonu ostaje sve manje karti što znači da se šanse da se pojavi maca koja eksplodira drastčno povećavaju.

Igru su napravili Elan Li (Xbox, ARTs), Metju Inman (The Oatmeal) i Šejn Smol (Xbox, Marvel), stoji u opisu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana