Сви желе руски рулет са мачкама које експлодирају

Newser
Сви желе руски рулет са мачкама које експлодирају

Exploding Kittens, игра инспирисана руским рулетом, на Кицкстартеру је прикупила невjероватних 4,8 милиона долара, и тиме драстично премашила почетни циљ од 10.000 $.

Интернет заједница, изгледа, воли све што има везе са "мачићима, експлозијама, ласерима и понекад козама", будући да је под тим описом креатор сајта The Oatmeal Метју Инман успио да се упише у историју Кицкстартера због највеће подршке пружене његовом пројекту у историји тог сајта.

Наиме, иако су други пројекти освајали и више новца, он је у рекордно кратком року успио да вишеструко премаши потребну суму.

Иначе, Инман је и раније имао успјеха на Kickstarterу, путем ког је прикупио новац за изградњу музеја посвећеног Николи Тесли.

Exploding Kittens је стратешка верзија руског рулета. Играчи извлаче карте, док неко не добије мачку која експлодира и изгуби игру.

У шпилу су и карте које вам омогућавају да избjегнете експлозију "вирећи" у карте прије него што их извучете, што вашег противника тјера да повуче више карата или мијеша талон.

Игра постаје све напетија јер на талону остаје све мање карти што значи да се шансе да се појави маца која експлодира драстчно повећавају.

Игру су направили Елан Ли (Xbox, ARTs), Метју Инман (The Oatmeal) и Шејн Смол (Xbox, Марвел), стоји у опису.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана