Шведски Музеј промашаја: Спектакуларни каталог најгорих иновација VIDEO

Агенције
Шведски Музеј промашаја: Спектакуларни каталог најгорих иновација VIDEO

Семјуел Вест је оптерећен промашајима. Заправо, овај истраживач иновација и организациони психолог сакупио је неке од најгорих производа свијета и одлучио да их јавно изложи.

Вијест наводи да му је мука од непрестаног величања успјеха, и да је сваки неуспјех јединствено спектакуларан, док сви успјеси неодољиво личе једни на друге.


Истинска иновација, по његовом мишљењу, настаје онда када што више научимо из сложених нити сваког неуспјеха, што је вјештина коју већина компанија не посједује.

Изложба ће бити отворена у јуну ове године у Хелсингборгу у Шведској, а њен циљ је дестигматизација личног и професионалног неуспјеха.

У музеју су, између осталог, изложени: смрзнута говеђа лазања компаније Колгејт, за коју се испоставило да је нико не жели јер је ова компанија позната по производњи пасте за зубе, што доводи до негативне асоцијације; Кока-Кола БлāК, популарно газирано пиће са укусом кафе, које се продавало само двије године (од 2006. до 2008.); парфем компаније Харли Дејвидсон, познате по производњи мотоцикала; Нокиа Н-Гаге, позната по свом лошем дизајну; Кодаков дигитални фото-апарат који је потиснуо традиционалне фотографије и временом компанију довео до банкрота 2012. године, неколико мјесеци прије него што је Фејсбук купио Инстаграм за милијарду долара.

"Учење је једини процес који неуспех претвара у успех. Тако да, ако не учите на својим грешкама, онда сте заиста осуђени на пропаст", закључио је Вест.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана