Самсунгове веш-машине могу да експлодирају

Агенције
Самсунгове веш-машине могу да експлодирају

Вашинготн - "Самсунг" је потврдио да су у току преговори са америчком Комисијом за заштиту потрошача послије подношења тужбе против ове компаније због њених веш-машина које могу да "експлодирају".Комисија је упозорила на проблеме са одређеним моделима машина за прање веша које се пуне одозго.

Једна адвокатска фирма из САД тужила је јужнокорејску компанију с напоменом да квар може да изазове повреде или материјалну штету.


Ови проблеми услиједили су након што је "Самсунг" повукао из продаје нови модел мобилног телефона "ноут 7" због неколико случајева експлозија батерија.

Проблематичне веш-машине произведене су од марта 2011. до априла 2016. године, пренио је Би-Би-Си.

"Самсунг" није објавио о којим је моделима ријеч, али је саопштио да због абнормалних вибрација може да постоји ризик од повређивања или оштећења имовине када се перу постељине, веће количине веша или водоотпорни материјали.

На "Самсунговом" веб-сајту купци могу да унесу серијски број своје веш-машине да би утврдили да ли је њихов апарат међу ризичнима.

Компанија је савјетовала власницима спорних машина да користе програме са нижим бројем обртаја када перу поменуте материјале.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана