Rajsferšlus - najveći muški neprijatelj

ibcnews
Rajsferšlus - najveći muški neprijatelj

Najnovije istraživanje objavljenom u Britanskom žurnalu urologije koje je sproveo Univerzitet u San Francisku, pokazalo je da je od 2002. do 2012. godine u urgentnim centrima završilo više od 17.616 muškaraca koji su rajsferšlusom zakačili svoje genitalije.

Povrede izazvane rajsferšlusom predstavljaju najčešće povrede muškog polnog organa sudeći po izvještajima iz urgentnih centara, objasnio je urolog Herman Sing Baga sa Univerziteta u San Francisku.

Iako nisu zabilježena trajna oštećenja, pojedine povrede rajsferšlusom morale su da budu sanirane operacijom, dok je najčešća posljedica ovakve "nesreće" infekcija.

U tom dijelu moguće je pronaći veliki broj bakterija. Ukoliko dođe do povrede, važno je dobro isprati povređen dio i uzeti antibiotik.

Međutim, u najvećem broju slučajeva jedini problem po muškarca jeste neopisiv bol koji svakome može da upropasti dan.

Baga takođe želi da stvori dovoljno literature koja bi mogla da pomogne doktorima da oslobode zarobljen polni organ – koristeći sve od šrafcigera do sjekača za žicu. Mnogi lekari u urgentnim centrima uopšte ne očekuju ove probleme tako da ne provode previše vremena upoznavajući se sa tehnikama „oslobađanja".

Prevencija ovakvih nesrećnih slučajeva nije bila tema sve do 1913. godine kada je moderan rajsferšlus počeo da stvara ozbiljne probleme muškarcima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana