Otkrivene još dvije misteriozne rupe na „kraju svijeta

Newser
Otkrivene još dvije misteriozne rupe na „kraju svijeta

Jedno od najzabačenijih mjesta na svijetu se izgleda polako pretvara u švajcarski sir. Dvije nove rupe pojavile su se u regionu Sibira poznatom kao „kraj svijeta", prenosi "Newser".

Krater širok 80 metara zaokupio je svjetsku pažnju početkom ovog mjeseca, a lokalni goniči jelena upravo su otkrili još dvije nove rupe.

Jedna rupa je prečnika 15 metara dok je druga, koja je umalo progutala goniča koji je nabasao na nju, prečnika 4.5 metara, ali je njena dubina procjenjena na 100 metara.

„Kod posljednje rupe primjetna je i zemlja sa spoljne strane, kao da ju je nešto poput eksplozije izbacilo iz rupe", tvrdi zakonodavac koji je izvršio inspekciju obije rupe iz vazduha.

„Ne izgleda kao da je u pitanju nešto što je rezultat čovjekovog miješanja, ali isto tako ne liči ni na prirodni fenomen", izjavio je jedan od ruskih eksperata koji je zbunjen ovim fenomenom.

Neke od čudnijih teorija u vezi sa formiranjem ovih rupa uključuju vanzemaljce i testiranje naoružanja, ali najprihvaćenija teorija tvrdi da je do stvaranja rupa došlo eksplozijom prirodnih skladišta gasa, najvjerovatnije zbog nešto toplijih temperatura.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana