Osam stvari zabranjenih u SAD koje nisu oružje

Independent
Osam stvari zabranjenih u SAD koje nisu oružje

U pitanju je zemlja u kojoj bez ikakve provjere možete kupiti AR15 polu-automatsku pušku i gdje je devetogodišnja djevojčica upravo slučajno upucala i ubila instruktora pucanja dok ju je učio kako da puca iz uzija, piše "Independent".

Pogledajte šta je sve u SAD zabranjeno, a nije vatreno oružje:

Kinder jaja

I dok ostatak svijeta može da uživa u slatkoj čokoladi i još slađim poklonima koje ona skriva, Administracija za hranu i lijekove SAD zabranila je Kinder jaja zbog opasnosti da djeca mogu da se uguše igračkom koja uz njih dolazi.

Hagis

U skladu sa svojim nimalo zabavnim propisima, Administracija za hranu i lijekove takođe je zabranila čuveno škotsko jelo Hagis. Amerikanci ipak mogu da prave sopstveni Hagis, ali SAD ne žele da u zemlju puste hranu koja sadrži pluća ovce.

Peraja ajkule

Tradicionalni kineski delikates, ajkulino peraje, zabranjen je u Kaliforniji od 2011. godine zbog brutalnog odnosa prema ovim životinjama. Kada im se odstrane peraja, ajkule se potom vraćaju u okean gdje u najvećem broju slučajeva umiru zbog ograničene mogućnosti kretanja.

Najdžela Loson

Čuvenoj kuvarici Najdželi Loson zabranjeno je da se ukrca na let „British Airwaysa" do SAD u aprilu ove godine zbog toga što je javno priznala da je konzumirala droge.

Bradavice

Poster za najnoviji film „Grad grijeha 2" koji prikazuje glumicu Evu Grin u providnoj košulji zabranjen je u SAD zbog toga što je isuviše provokativan.

Riječnici

Deseto izdanje riječnika Merriam-Webster uklonjeno je iz učionica u južnoj Kaliforniji 2010. godine nakon žalbi roditelja da su djeca u njemu mogla da pročitaju definiciju izraza „oralni seks".

Duge partije binga

U Sjevernoj Karolini bingo ne smije da traje duže od 5 sati, osim ukoliko se ne održava u sklopu nekog sajma.

Izazov ledenom vodom

Stejt department zabranio je svojim diplomatama da izvode izazov ledenom vodom. Portparol Stejt departmenta izjavio je da „osobe na javnim funkcijama kao što su ambasadori ne bi trebalo da svoju poziciju koriste za privatnu dobit, bez obzira na to koliko plemenit cilj je u pitanju".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana