Осам ствари забрањених у САД које нису оружје

Independent
Осам ствари забрањених у САД које нису оружје

У питању је земља у којој без икакве провjере можете купити АР15 полу-аутоматску пушку и гдjе је деветогодишња дjевојчица управо случајно упуцала и убила инструктора пуцања док ју је учио како да пуца из узија, пише "Independent".

Погледајте шта је све у САД забрањено, а није ватрено оружје:

Киндер јаја

И док остатак свијета може да ужива у слаткој чоколади и још слађим поклонима које она скрива, Администрација за храну и лијекове САД забранила је Киндер јаја због опасности да дјеца могу да се угуше играчком која уз њих долази.

Хагис

У складу са својим нимало забавним прописима, Администрација за храну и лијекове такође је забранила чувено шкотско јело Хагис. Американци ипак могу да праве сопствени Хагис, али САД не желе да у земљу пусте храну која садржи плућа овце.

Пераја ајкуле

Традиционални кинески деликатес, ајкулино пераје, забрањен је у Калифорнији од 2011. године због бруталног односа према овим животињама. Када им се одстране пераја, ајкуле се потом враћају у океан гдје у највећем броју случајева умиру због ограничене могућности кретања.

Најџела Лосон

Чувеној куварици Најџели Лосон забрањено је да се укрца на лет „British Airwaysa" до САД у априлу ове године због тога што је јавно признала да је конзумирала дроге.

Брадавице

Постер за најновији филм „Град гријеха 2" који приказује глумицу Еву Грин у провидној кошуљи забрањен је у САД због тога што је исувише провокативан.

Ријечници

Десето издање ријечника Merriam-Webster уклоњено је из учионица у јужној Калифорнији 2010. године након жалби родитеља да су дjеца у њему могла да прочитају дефиницију израза „орални секс".

Дуге партије бинга

У Сjеверној Каролини бинго не смије да траје дуже од 5 сати, осим уколико се не одржава у склопу неког сајма.

Изазов леденом водом

Стејт департмент забранио је својим дипломатама да изводе изазов леденом водом. Портпарол Стејт департмента изјавио је да „особе на јавним функцијама као што су амбасадори не би требало да своју позицију користе за приватну добит, без обзира на то колико племенит циљ је у питању".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана