Konačno stiže prava zamjena za šećer?

Agencije
Konačno stiže prava zamjena za šećer?

Mnogo puta dosad naučnici su mislili kako su pronašli zamjenu za šećer - dodatak koji bi bio zdravija zamjena šećeru u hrani i pićima. Ispostavilo se da sve dosadašnje zamjene za šećer nisu bile zdravije od šećera, ali čini se kako su sad na pragu velikog otkrića

Sve do sada alternative šećeru poput Splende, Sweet 'n Lowa, stevije i sličnih stvari nisu davale rezultata i nisu imale šanse da zamjene finu stvar kao što je šećer.

Naravno, neki će vam reći kako obožavaju ukus stevije i kako su uspjeli da zamene šećer, ali budite sigurni da ti koji to tvrde najvjerovatnije ne govore istinu. Zamjenu su možda našli jedino ako su probali najnoviji proizvod kompanije Doux Matok, koja ima novu alternativu šećeru, možda i slađu od samog šećera.

Ideja Doux Matok je jednostavna. Oni kombinuju prirodne šećere poput fruktoze i saharoze, a rezultat toga je proizvod dvaput slađi od običnog šećera, što znači da ga možete koristiti upola manje kako bi postigli željeni ukus s manje kalorične vrednosti.

Naučnici su već napravili testove s čokoladnim i mliječnim proizvodima i čini se kako su otkrili pravu stvar.

Realno, ovo sve zvuči predobro da bi bilo istino, ali sačekajmo da proizvod uđe u završnu fazu testiranja, jer ako je ovo tačno, moći ćemo jesti slatko, manje se gojiti, a šećer će nam za nekoliko godina ostati samo još jedna slatka uspomena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana