Да ли је Нострадамус још прије 500 година предвидио највећу вулканску ерупцију у историји?

B92
Да ли је Нострадамус још прије 500 година предвидио највећу вулканску ерупцију у историји?

Француски астролог Нострадамус, најпознатији свјетски пророк, споменуо је у својим списима из 1555. године "вулканску ватру" и земљотрес у "Новом граду", који ће се осјетити широм свијета.

Теоретичари завјера тумаче то као упозорење о предстојећој разорној ерупцији и земљотресу у Сјеверној Америци, тврди британски таблоид Дејли експрес.

Лист указује на француске средњовјековне астролошке стихове, преносећи причу о “земљотресу који ће се посебно односити на западни дио Новог града” са таквом снагом “која ће се осјетити у земљама широм свијета” и “вулканском ватром из средине земље која ће потрести Нови град”.

“Нови град” представља континент који је Колумбо открио мало прије него што је Нострадамус написао своје мрачно пророчанство.

Британски таблоид објашњава да глобалне тензије и природне катастрофе могу бити знакови катастрофе коју је Нострадамус предвидио прије 500 година.

У чланку се такође указује и на предсказања надолазећих крајњих дана у Библији, гдје се спомиње “огромна планина, која је у пламену бачена у море” и “трећина мора претворена у крв”.

Према тумачењу које наводи лист, то се може односити на Јелоустоун. Ако вулкан у познатом националном парку проради, емисије сумпор-диоксида могле би да убију 87.000 људи и да већи дио САД учине ненастањивим. То би могло да доведе и до драстичних климатских промјена широм свијета.

Међутим, лист додаје да су, према подацима Геолошког завода САД, изгледи за такву ерупцију минимални. У тој институцији тврде да је већа шанса да астероид погоди Земљу и уништи цивилизацију, него да до ерупције Јелоустоуна дође.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана