Apple: Најпопуларнији емотикони су...

Агенције
Apple: Најпопуларнији емотикони су...

Корисници друштвених мрежа своје емоције најчешће показују употребом емотикона који плаче од смијеха, због чега га је компанија Apple прогласила најпопуларнијим ове године.

Трагикомични емотикон с двије сузе и широким осмијехом оцијењен је одличним за изражавање велике среће, као и депресије.


Према Appleовој листи, емотикон који плаче од смијеха највише употребљавају корисници iOSС и Mac уређаја у Америци.

Мање популарни, али и даље и те како често употребљавани су црвено срце, емотикон ком лију сузе из очију, заљубљени емотикон са срцима на очима, емотикон који шаље пољубац у облику срца, збуњени емотикон, костурова глава, стидљиви емотикон, разочарани...

Apple није једина компанија која је емотикон који плаче од смијеха прогласила најпопуларнијим. Емоји Тtacker такође оцјењује како је овај емотикон број један на друштвеним мрежама.

Директор и оснивач Facebook Марк Закерберг овог лета је објавио графикон који показује како је лице с осмијехом и сузама најпопуларније и међу корисницима ове друштвене мреже.

Прије двије године међу најпопуларнијим емотиконима била су лица која се смију и плачу, а данас смо добили комбинацију ових емотикона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана