Zvijezde gledaju Mundijal na TV-u

Srna
Zvijezde gledaju Mundijal na TV-u

Banjaluka - Iako će konačan spisak učesnika Svjetskog prvenstva u Rusiji biti poznat 14. novembra kada zvanično završavaju kvalifikacije, već sada je jasno da na Mundijalu neće učestvovati neki od najboljih i najskupljih igrača današnjice.

Prije svakog velikog takmičenja interesantno je pogledati listu onih koji neće učestvovati, a čini se da je ovaj put možda i najjača ikada. U formaciji 4-3-3 napravili smo spisak najskupljih igrača po pozicijama, a takva početna po specijalizovanom sajtu "transfermarkt.de" vrijedi nevjerovatnih 485 miliona evra. Mjesto na golu rezervisano je za jednog od najboljih na svijetu Slovenca Jana Oblaka. "Zmajčeki" nisu uspjeli da se domognu ni baraža, pa će golman Atletiko Madrida, čija je tržišna vrijednost 40 miliona evra, Mundijal gledati putem malih ekrana, a to može da radi sa klupskim kolegom Stefanom Savićem, jer ni Crna Gora nije bila bolje sreće. Osim Savića, posljednju liniju najskupljeg tima čine Austrijanac David Alaba i Holanđani Virdžil van Dajk i Dejli Blind. Holandija je 2014. godine zauzela treće mjesto u Brazilu, ali je od tada upala u nevjerovatnu krizu, pa će poslije evropske propustiti i svjetsku smotru, što je veliko iznenađenje s obzirom na kvalitet igračkog kadra.

Vezni red činili bi Arturo Vidal, Marek Hamšik i Miralem Pjanić. Sve i jedan selektor svijeta vjerovatno bi potpisao da  može računati na ovakve igrače, ali oni nisu uspjeli da pomognu svojim reprezentacijama. Najveće iznenađenje je neuspjeh Čilea, aktuelnog šampiona Južne Amerike, dok Slovačka nije imala ni sreće, s obzirom na to da nije izborila baraž, jer je najslabija drugoplasirana selekcija u Evropi.

Čile je dao i jednog od najboljih napadača današnjice Aleksisa Sančeza, a strašni napad činio bi sa Geretom Bejlom i Pjerom Emerikom Obamejangom. Vels je prokockao šansu za baraž u posljednjem kolu grupe D kada je izgubio od Republike Irske, a fudbaler Reala nije mogao da igra zbog povrede. Obamejang nije mogao da pomogne svom Gabonu, koji je kolo prije kraja izgubio sve šanse za prolaz. Spisak idealnih 11 mogao bi da doživi i male korekcije, odnosno prevali i cijelih pola milijarde evra, ukoliko bi, recimo, Hrvatska ili Italija zapele u baražu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana