Звијезде гледају Мундијал на ТВ-у

Срна
Звијезде гледају Мундијал на ТВ-у

Бањалука - Иако ће коначан списак учесника Свјетског првенства у Русији бити познат 14. новембра када званично завршавају квалификације, већ сада је јасно да на Мундијалу неће учествовати неки од најбољих и најскупљих играча данашњице.

Прије сваког великог такмичења интересантно је погледати листу оних који неће учествовати, а чини се да је овај пут можда и најјача икада. У формацији 4-3-3 направили смо списак најскупљих играча по позицијама, а таква почетна по специјализованом сајту "трансфермаркт.де" вриједи невјероватних 485 милиона евра. Мјесто на голу резервисано је за једног од најбољих на свијету Словенца Јана Облака. "Змајчеки" нису успјели да се домогну ни баража, па ће голман Атлетико Мадрида, чија је тржишна вриједност 40 милиона евра, Мундијал гледати путем малих екрана, а то може да ради са клупским колегом Стефаном Савићем, јер ни Црна Гора није била боље среће. Осим Савића, посљедњу линију најскупљег тима чине Аустријанац Давид Алаба и Холанђани Вирџил ван Дајк и Дејли Блинд. Холандија је 2014. године заузела треће мјесто у Бразилу, али је од тада упала у невјероватну кризу, па ће послије европске пропустити и свјетску смотру, што је велико изненађење с обзиром на квалитет играчког кадра.

Везни ред чинили би Артуро Видал, Марек Хамшик и Миралем Пјанић. Све и један селектор свијета вјероватно би потписао да  може рачунати на овакве играче, али они нису успјели да помогну својим репрезентацијама. Највеће изненађење је неуспјех Чилеа, актуелног шампиона Јужне Америке, док Словачка није имала ни среће, с обзиром на то да није изборила бараж, јер је најслабија другопласирана селекција у Европи.

Чиле је дао и једног од најбољих нападача данашњице Алексиса Санчеза, а страшни напад чинио би са Геретом Бејлом и Пјером Емериком Обамејангом. Велс је прокоцкао шансу за бараж у посљедњем колу групе Д када је изгубио од Републике Ирске, а фудбалер Реала није могао да игра због повреде. Обамејанг није могао да помогне свом Габону, који је коло прије краја изгубио све шансе за пролаз. Списак идеалних 11 могао би да доживи и мале корекције, односно превали и цијелих пола милијарде евра, уколико би, рецимо, Хрватска или Италија запеле у баражу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана