Жути зид шест пута превисок за Реал

Agencije
Жути зид шест пута превисок за Реал

Дортмунд - Један од ријетких стадиона у Европи на којима је Реал Мадрид играо и није остварио побједу је дом Борусије Дортмунд, без обзира на то да ли се звао "Вестфален" или "Сигнал Идуна парк".

Нову прилику "краљеви" ће имати вечерас, када гостују "милионерима" у другом колу групе Х Лиге шампиона. Биће то њихов седми меч, а домаћин је до сада уписао три побједе, док је Реал три пута извукао реми. Чувени "жути зид", једна од најспектакуларнијих трибина у свијету фудбала, носио је Борусију у посљедњих неколико сезона до високих побједа којима се нико није надао. Додуше, у клубу одавно није Роберт Левандовски, који је 2013. године спаковао Мадриђанима четири гола, а повријеђен је и Марко Ројс, који је умало сам надокнадио 0:3 из првог сусрета четвртфинала 2014. године. Велики адут сада ће бити Пјер Емерик Обамејанг. Габонац не крије да му је жеља да обуче бијели дрес, али ће му, по свему судећи, остати неиспуњена. Недавно је рекао да више не сања о Реалу, јер је очигледно да га у Мадриду не цијене превише, па ће покушати да им наштети колико год је више могуће.

Са друге стране, Реал је мало спорије кренуо у сезону послије освојеног Суперкупа Европе и Суперкупа Шпаније. Екипа Зинедина Зидана већ је три пута киксала у првенству (два ремија и пораз), али је утисак поправила у Лиги шампиона, која полако али сигурно постаје њихова позорница. Два узастопна наслова и чак 12 укупно то потврђују, као и голови Кристијана Роналда који, без обзира на то у каквој је форми, увијек блиста у најквалитетнијем клупском такмичењу. Тако је било и у првом колу против АПОЕЛ-а када је постигао два гола, чиме је стигао до бројке од 107. Оба тренера имају проблема са саставом јер у екипи домаћих, осим Ројса, неће бити Ерика Дурма, Рафаела Гереира, Марсела Шмелцера, а под знаком питања су Себастијан Роде и Андре Ширле. Зинедин Зидан не може да рачуна на Марсела, Карима Бензему, Теа Ернандеза и Матеа Ковачића, а шансу би поново могао добити Дани Себаљос, који је минулог викенда постигао оба гола у побједи против Алавеса (2:1).

Парови

Група Е: Спартак - Ливерпул, Севиља - Марибор. Група Ф: Манчестер с. - Шахтјор, Наполи - Фејенорд. Група Г: Бешикташ - Лајпциг. Група Х: Борусија Д - Реал М, АПОЕЛ - Тотенхем. Сви мечеви почињу у 20.45 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана