Zlatan Ibrahimović: Ostajem ako Ajfelovu kulu zamijenite mojim spomenikom

Agencije
Zlatan Ibrahimović: Ostajem ako Ajfelovu kulu zamijenite mojim spomenikom

Pariz - Švedski napadač Zlatan Ibrahimović šokirao je čelnike Pari Sen Žermena kontroverznom izjavom kojom je najavio da će na ljeto napustiti redove kluba iz glavnog grada Francuske.

Poslije velikog trijumfa na gostovanju kod Troa rezultatom 9:0, kojim je PSŽ obezbijedio četvrtu prvenstvenu titulu u nizu, Ibrahimović je dao šokantnu izjavu po navijače i čelnike Parižana o svojoj budućnosti u klubu.

- Sljedeće sezone neću igrati u Parizu, ostalo mi je još mjesec i po ugovora. Ostaću samo ako Ajfelovu kulu zamijene mojim spomenikom  - rekao je Ibrahimović.

Ibrahimović je tokom cijele karijere davao zanimljive i kontroverzne izjave pa je samo nastavio u tom maniru. Posljednjih dana se mnogo spekulisalo gdje će prva zvijezda Parižana nastaviti karijeru, a čini se da je 34-godišnji napadač riješen da napusti glavni grad Francuske. Odatle i potiče ova izjava jer očigledno vlasnici "svetaca" pokušavaju na sve načine da ubijede svog najboljeg fudbalera da produži ugovor i ostane na "Parku prinčeva", ali je visoki Šveđanin tim riječima odbacio takvu mogućnost.

Bez obzira što je ekipa Lorana Blana obezbijedila još jednu titulu šampiona Francuske i to osam kola prije kraja prvenstva, jasno je da će Ibrahimović na kraju sezone napustiti klub bez obzira na potencijalni uspjeh u Ligi šampiona. Predsjednik PSŽ-a Nasel Al Kelaifi rekao je da klub ima veliku želju da zadrži Zlatana po isteku aktuelnog ugovora u junu.

- On je mađioničar, odličan fudbaler. Popričaćemo sa njim da vidimo šta želi, a nesporno je da hoćemo da ostane sa nama. Sezona još nije završena, osigurali smo titulu u prvenstvu, ali nam ostaju još tri takmičenja i zbog toga moramo ostati fokusirani. Liga šampiona je naš najveći san, potrudićemo se da odemo što je moguće dalje, ali neke stvari neće zavisiti samo od nas jer ćemo igrati sa najboljim klubovima Evrope - rekao je Al Kelaifi.

Šveđanin je na 115 utakmica postigao 101 gol, a najveće interesovanje za njega pokazao je Mančester junajted. Takođe, nagađalo se da bi se Ibrahimović mogao vratiti u italijansku ligu, ali čini se da to nije realna opcija.

Čuvene Ibrine izjave

- Krenuo sam lijevo pa onda desno, on je takođe. Opet sam krenuo lijevo, a on je otišao po hot-dog.

(Slikovito opisao kako je prošao jednog odbrambenog igrača)

- Dođi kod mene dušo i povedi svoju sestru pa ću ti pokazati ko je gej.

(Odgovor na pitanje jednoj novinarki da li je gej)

- Jedno je sigurno. Svjetsko prvenstvo bez mene ne vrijedi gledati.

(O Mundijalu u Brazilu na kojem Švedska nije učestvovala)

- Ono što Kerju može sa loptom, ja mogu da uradim sa narandžom.

(Reakcija na izjavu Džona Kerjua da će Ibrini potezi na meču protiv Norveške biti besmisleni)

- Kada mene kupujete, vi kupujete "ferari". Kada vozite "ferari", u njega sipate najbolje gorivo, odlazite na autoput i pritisnete gas do kraja. Gvardiola je u mene sipao dizel i vozao me po selu. Trebalo je da kupi nekog "fijata".

(Objašnjenje kako ga je tretirao španski stručnjak u Barseloni)

- Nisam joj kupio ništa, ona već ima Zlatana.

(Odgovor šta je kupio ženi za rođendan)

- Zašto dovesti Mesija ili Ronalda kada imate Zlatana?

(Odgovor da li PSŽ-u treba još jedna velika zvijezda)

- Arsen Venger me je pitao da dođem na probu u Arsenal kada sam imao 17 godina. Odbio sam ga. Zlatan ne ide na audicije.

(Francuski trener htio da se tokom probe uvjeri u njegove kvalitete)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana